Gemeente Leidschendam-Voorburg

sluit

Thermografische Luchtfoto Gemeente Leidschendam-Voorburg

Op deze interactieve kaart zijn de resultaten van de thermografievlucht boven de gemeente Leidschendam-Voorburg weergegeven. Deze vlucht vond plaats op de avond van 20 januari 2017.

De uit ca. 1100 warmtebeelden bestaande kaart geeft een indicatie van de energiebesparingsmogelijkheden van de huizen en gebouwen in de gemeente.

Niet alleen het warmteverlies van de daken is weergeven in de kaart, maar ook andere oppervlakken die vanuit de lucht zichtbaar zijn. U kunt switchen tussen verschillende weergaven: alleen de daken of ook de onbebouwde oppervlakken zichtbaar maken. Verder kunt u in- en uitzoomen, zoeken op straatnaam of de achterliggende luchtfoto (gedeeltelijk) zichtbaar maken.

Een donkerblauw dakoppervlak duidt op een geringe hoeveelheid warmteverlies, terwijl een helder rood dakoppervlak wijst op een hoge hoeveelheid warmteverlies. De hoeveelheid warmteverlies van een dak is echter niet alleen afhankelijk van de binnentemperatuur en de kwaliteit van de isolatie. Ook diverse andere factoren spelen een rol. Zo houden daken van bepaalde materialen warmte langer vast of kan water op een plat dak een vertekend beeld geven. De beoordeling van een dak alleen op basis van deze beelden geeft daarom zonder nauwkeurige kennis van de opbouw en gebruikte materialen alleen een indicatie.

Bij het maken van deze kaart is nadrukkelijk rekening gehouden met de bescherming van persoonsgegevens. Alle gegevensverwerking gebeurt uitsluitend door of in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Desondanks bieden wij gebouweigenaren altijd de mogelijkheid om bij de gemeente bezwaar te maken tegen de publicatie van hun gebouw op deze website. Voor vragen over de thermografische luchtfoto kunt u contact opnemen met de gemeente Leidschendam-Voorburg.